Voor de perfecte uit gebalanceerde maaltijd kiezen wij maar al te graag voor groentelasagne. Simpel te maken, vol aan vitaminen en een juiste verdeling in macronutriënten. Zo is dit recept ideaal voor je duursportdag, maar is het ook makkelijk in te passen wanneer je bijvoorbeeld een hersteldag hebt.
Ingrediënten (4 personen):
- 500 gram rundergehakt
- 1 pak geribbelde
- lasagnebladeren
- 1 grote courgette
- 1 groot pak champignons
- 2 rode paprika
- 1 pak tomatenpurree (gezeefd)
- 1 boursin
- Geraspte oude kaas
- 4 teentjes knoflook
Optioneel:
- 500 gram rundergehakt
- 1 pak geribbelde
Hoe te maken:
- Verwarm de oven voor op 200 graden;
- Snijdt de courgette, paprika, ui en knoflook in kleine blokjes;
- Fruit de uitjes gedurende 1 – 2 minuten in de pan samen met de knoflook;
- Voeg het gehakt toe en blijf doorroeren;
- Voeg de blokjes groente toe en bak gedurende 5 – 8 minuten;
- Voeg de tomatenpuree en de Boursin toe;
- Voeg optioneel kurkuma en Italiaanse kruiden toe.
- Pak een ovenschaal en begin met de lasagne in lagen op te delen in de schaal. Begin met een laag van het gemaakte groentemengsel, vervolgens een laag met lasagnebladeren en zo door. De bovenste laag sluit je af met het mengsel. Ga door tot het mengsel op is uit de pan.
- Bestrooi de bovenste laag met de geraspte oude kaas en eventueel wat Italiaanse kruiden.
- Zet de lasagne voor 25 tot 30 minuten in de oven. Houdt tussentijds in de gaten of de lasagnebladeren smelten.
- Haal de lasagne uit de oven en laat even afkoelen!
Serveer eventueel met wat basilicumbladeren en: eet smakelijk!